2 Ekim 2011 Pazar

Enginar Fava Nasıl Yapılır?

Enginarlı Fava

              Enginarlı Fava Yemek Tarifi

       Zayıflamak isteyenler son surat paylaşımlar yapmaya devam ediyoruz.Bugun son yaptığımız tatlı paylaşımından sonra daha hafif birşeyler paylaşmaya kara verdik :) Sizler özenle seçtiğimiz yemek tariflerinden bir tanesi enginarlı fava. Bunu evdeki çocuklara söylemeyin enginar pek hoşuna gitmeyebilir. Tatlı kılığına sokup gizlice sofraya koyarsanız daha çok sevilme şansınız olur :)


Mutfağımızın harika lezzetlerinde biri olmaya aday bir potansiyele sahiptir kendisi bakmayın siz böyle dediğimize.Enginarlı fava maharet isteyen bir yemektir.Sizi daha fazla bekletmeyelim.Afiyetle sunarız efendim enginarlı fava.

       MALZEMELER
Yarım kilo kuru bakla
1 demet dereotu
1 adet kesmeşeker
1 baş soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
6 adet enginar
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
Bakla pişmeden 2 saat öncesinden ıslatılır. Daha sonra bir tencereye bakla, dereotunun yarısı, soğan, şeker, tuz atılarak üzerini 4 parmak geçecek kadar su konur, bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Favanın çok sulu olmaması için malzemenin suyunu çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle veya blendırda bütün malzeme çekilir ve zeytinyağı ilave edilir. 1-2 defa karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer taraftan enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir ve şekli bozulmadan bir servis tabağına alınır. Enginarlar da soğuduktan sonra içlerine fava doldurulur. Dereotunun diğer yarısı ince ince kesilerek garnitür yapılır ve servis edilir.
.
Not: 1 çay bardağı zeytinyağı ile yarım limonun suyu çırpılarak enginarların üzerine gezdirilebilir.

      Hepinize afiyet bal şeker olsun efendim bir tutam sevgi ile huzurlu aile sofralarında tüketmeniz dileği ile enginarlı fava hizmetinizde :) Bu yemekler güzelde kilo alırım diyorsanız Diyet yüzüğü deneyin efendim.

Diyet Yüzük için Tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder