22 Eylül 2011 Perşembe

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?

ALİ PAŞA PİLAVI
           Enfes Ali Paşa Pilavı

       Evet biliyoruz sağlıklı zayıflama adına paylaşımlar yaptığımızı fakat Ali paşa pilavıda o kadar güzel ki insanın paylaşmaya parmakları gidiyor :) Hem yemek yemektir büyütmeyelim bu kadar.
     
          Resminden de anlaşılacağı gibi güzellikler abidesi enfes osmanlı mutfağı harikası Ali paşa Pilavı pekte düşük kalorili görünmüyor fakat hayatta her şey zayıf olmak değil.Bu pilavın lezzetine karşı konulmaz hanımlar yapmayın yazık etmeyin güzelim aile bireylerine :)

             Yemek tariflerine tam sürat devam edicez elimden geldiğince zayıflamaya yönelik yemek tarfilerini paylaşmaya çalışırım ama güzel bir yemek gördümüde dayanamam söyleyeyim :)

               Ali Paşa Pilavı HazırlanışıMALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
.Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.


       
Evet sevgili yemek düşkünleri harika yemek tarfileri peşinde koşan çok güzel insanlar muhteşem Ali paşa pilavını da sizlerle paylaşmış olduk.Afiyetle yiyin sağlıcakla kalın.Kendinize iyi bakın.Ben öyle sağlık beslenme diyet felan uğraşamam diyorsanız alternetif zayıflama yöntemi yüzük diyeti ile yani diyet yüzükle tanışın.
Diyet Yüzük İçin Tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder