30 Eylül 2011 Cuma

Altın Kesesi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Altın Kesesi Tatlısı

                  Altın Kesesi Tatlısı 

     Evet zayıflamak isteyen arkadaşlar bu size düşmanca bir paylaşım :) yok yok ya bu sizin iradeniz için bir test. Bakalım muhteşem tatlı tarfini hayata geçirmeden durabilcekmisiniz.

     Bu gün paylaşımını yaptığımız o muhteşem yiyecek altın kesesi tatlısı.Bize yadigar kalmış bu tatlı sadece görünüşü bile insanı inanılmaz bir şehvetle cezbediyor :) Bir tatlı tarifi için erotizm koktu sanki.

Eminim ki yediden yetmişe bütün aileyi bu harika tatlı ile kendinize çekebilirsiniz.Buyrun afiyet olsun altın kesesi tatlısı..

MALZEMELER
2 PAKET MISIR NİŞASTASI
2 TANE YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
250 GR MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇİ İÇİN:

FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI
MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.

          Her öğrendiğiniz yemek tarifine bir tutam sevgi eklemeyi unutmayalım lütfen size  ve bütün sevdiklerinize afiyet olsun.Bu güzel yemeklerden sonra aldığınız kiloları vermek için diyet yüzüğü deneyebilirsiniz.

Diyet Yüzük için Tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder