27 Eylül 2011 Salı

Bademli Üzümlü Pilav Tarifi

Bademli Üzümlü Duygu 
               
             Bademli Üzümlü Pilav Nasıl YAPILIR?

      İyi günler sevgili zayıflamak isteyen insanlarım bir numaralı yoldaşlarım kilo vermek isteyen saygı değer inslar bütün insaları sevgi ile kucaklıyorum :) sanırım kendimi biraz fazla kaptırdım evet birbirinden güzel ne enfes yemek tarisflerimize son hız devam ediyoruz.

     Ailenizle mutlu ve huzurlu bir tutam sıcak sevgi dolu soflarda düşük kalorili bol sağlıklı yemekler yemeniz için elimzden geleni yapıyoruz :) Gene muhteşem osmanlı mutfağından bize miras kalmış harika bir yemeğin tarifi ile sizleri başbaşa bırakıyorum bu yemek ne mi dersiniz sofralarımızın baş tacı midemizin ilacı :)
tadına doyulmaz bitmeden sofradan kalkılmaz harika üzümlü bademli pilavımız tabiki . Düşündümde bende bu kafiye yeteneği varken ramazan davulcusmu olsan ne dersiniz :)

                           Bademli üzümlü Pilav Hazırlanışı
    MALZEMELER
400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlı kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Kuru üzümü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin. Kabı ateşten alın.
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin. Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin. 2-3 dakika kavnamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 10 dakika pişirin.
Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın. Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün.
Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

          Eevt sevgili dostlar bugünde bir harika lezzetimiz olan bademli üzümlü pilavızmızın tarifini öğrenmiş oluyoruz Herkese afiyet olsun diyor sevgi ile kucaklıyorum :)
Sağlıklı zayıflamak için diyet yüzük denediniz mi?

Diyet Yüzük için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder