24 Eylül 2011 Cumartesi

Balıklı Pilav Nasıl Yapılır?

Balıklı Pilav
                    Harika Balıklı Pilav Tarifi

      Sağlıklı bir şekilde beslenmek ailesinide sağlıklı bir şekilde beslemek isteyen kilo düşmanları can daotlar.Elimizden geldiğince zayıflama yöntemleri,beslenme,kilo verme gibi konularda paylaşımlar ve bilgilendirmeler yapmaya çalışıyoruz.Bugunde mutfakta akşama ne yapsam diye kara kara düşünen ev hanımları iin çok güzel bir yemek tarifi hazırladık.

          Balıklı pilav ilk duyuşta alışık olmayanlar için garip gelsede aslında yapıldığında zor olmadığı anlaşılan ve oluşturulan kanının aksine gayette lezzetli olan bir yemek.Üstelikte sağlıklı beslenme açısından bir hayli faydalı

              Özellikle karadeniz mutfağına hitab ettiğini düşündüğğüm bu yemek insanların damak tadına hitab eden bir o kadarda farklı bir lezzet sunan çok güzel bir besin.Hadi kolları sıvayıp hep birlikte bir balıklı pilav tarifi yapalım.

          MALZEMELER
1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın. Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin. Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı un ilave edin. Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin. Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin. Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın. Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin. Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın. Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin. Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin. Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.

        Gördüğünüz gibi hazırlanışı o kadarda zor olmayan bir yemek tarifi .Bu doyucu ve bir o kadarda sağlıklı yemek tarifini herkesin sofrasına afiyet getirmesi dileği ile paylaşıyorum afiyet olsun.

  Ben zayflamak için diyetle felan uğraşamam bana kolay ve hızlı bir yöntem gerekli diyorsanız Diyet yüzüğü deneyin.

Diyet Yüzük için Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder