9 Kasım 2011 Çarşamba

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı 
          Merhaba sevgili zayıflamak isteyenler, diyet listelerinin müdavin takipçileri ve yemek tariflerinin dayanılmaz aşcıları.Bugünki paylaşımımız türk mutfağına ait harika lezzetlerden biri bulgur pilavı.Hmm tarifne uygun yapıldığında tadından yenmez bir lezzet olur çıkar bizim bulgur pilavımız ama nerde o eski bulgur pilavı pişirenlerimiz değil mi efendim :) Bulgur pilavı sevgi hazırladığınız sofralarda hepinize afiyet mutluluk getirsin efendim :)

             MALZEMELER
2 bardak bulgur
2 baş soğan
4 çorba kaşığı margarin
250 gr kuşbaşı et
2 domates
4 bardak su
2 dolmalık biber (veya yeşilbiber)
tuz, kırmızı biber, karabiber

HAZIRLANIŞI
Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin.
Içine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katılın, kavurun. Suyunu çekirıce, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyun.Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra bulguru katın, harliı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Şişsinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.

       Herkesle mutlu sofralarda afiyetle yiyebileceği yemek tariflerini paylaştıktan sonra diyet ve zayıflama konusunda sıkıntı çeken ziyaretçilerimiz için Diyet yüzük (tıkla-incele)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder