27 Kasım 2011 Pazar

Sebzeli Tavuk Yemek Tarifi

Sebzeli Tavuk Yemek Tarifi        
          Merhaba sevgili yemek tariflerinin takipçisi olan sevgili ziyaretçilerim.Güya zayıflamak için ideal yöntemler tavsiye eden bir site olacağız ama bizde bu boğaz varken :) Türk mutfağı çok güzelse suç bizim mi ama değil mi? Hem bir de şu açıdan düşünün bir çıtkırıldım vücuda sahip olucam diye dünya güzeli yemeklerden mahrum kalanlar üzülsün öyle değil mi biz neden üzülelim ki.

       Eskiden ne düşünürdün biliyormusunuz bir yemek sepetim olsa içine bir kere pişirdiğim bir yemeği atsam bir dahaki sefere tekrar pişirmesem :) Çocukluk işte hayal gücünün sınırı yok öyle değil mi? Bugün gene harika türk mutfağının gözdelerinden bir yemek ile karşınızdayız sebzeli tavuk.Sadece enfes bir tavuk olduğu yetmiyor birde size yanında harika sebzeler ile süslenen bir tavuk tarifi sunuyoruz.Sanırım yemek masanıza çok yakışıcak bu sebzeli yemek tarifini öğrenmek istiyorsunuz.En kolay yemek tarifleriden biri olan sebzeli tavuk tarifini öğrenmek için bekleyenlere afiyet olsun diyorum :)

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1/2 kg mantar
1 adet soğan orta boy
karabiber
tuz
2 adet orta boy havuç

HAZIRLANIŞI
Tavuk haşlanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Sebzelerde küçük parçalar haline getirildikten sonra önce havuç sonra soğan mantar ilave edildikten sonra pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra bezelye ve pirinç
konularak biraz daha kavrulduktan sonra yeteri kadar tavuğun suyu konularak baharatlar ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder