11 Kasım 2011 Cuma

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
       Merhaba yemek tariflerinin sevgili takipçileri.Aynı zamanda zayıflamak isteyenler, kilo vermenin  yolarını arayanlar yani kısacası sitemize o ya da bu şekilde ziyaretçi olarak gelmiş kimseler.Elimizden geldiğince birbirinden güzel yemek tariflerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.Çorbalar şüphesiz ki emekle hazırladığığımız sofralarımızda çok önemli bir yere sahiptir.İşte bugün ki yemeğimiz de Türk Mutfağınınn vazgeçilmez çorbalarından enfes bir lezzet olan Düğün çorbası.Tarifine uygun yapılırsa bu çorba yemekten insanı gerçekten etkiler yani :) Özellikle de sonrasında servis edilen yemekler ile uyumlu ise yemek çorbamız gerçekten harika bir akşam geçirmemizi sağlayacak olan sofraya tanıklık ediyor olabiliriz.Burun sevgili ziyaretçilerimiz için Düğün Çorbası Tarifi.

 MALZEMELER
1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
1 çay kaşığı kırmızı biber
9 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta sarısı
12 su bardağı su
1 adet limon
150 gr un
biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.
Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.

   Bu enfesle lezzetle sizi başbaşa bırakmadan önce zayıflamak isteyen kilo vermenin yollarını arayan ziyaretçilermiz için Diyet Yüzük (Tıkla-incele) .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder