21 Kasım 2011 Pazartesi

Tas Kebabı Yemek Tarifi

Tas Kebabı Yemek Tarifi 
       Merhaba sevgili yemek tariflerinin takipçileri ziyaretçilerim.Elimizden geldğince sevgi ile hazırlamış sofralarınızda yer bulması için yemek tariflerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.Malum Osmanlı mutafağı Türkiye ve dünyada oldukça meşhuırdur.Hatta sırf osmanlı mutfağı adına bu ülkeye turist olarak gelenler bile vardır.İşte o harika mirasımız enfes osmanlı mutfağımızdan gene dillere destan bir lezzet.Tas Kebabı.Bilen bilir güzel yapıldımı harika bir et yemeğdir tas kebabı parmaklarınızı yiyebilirsiniz yani o derece.Bu enfs lezzeti dilerim ki tüm ziyaretçilerimiz en güzel sofralarda yerler buyrun sizler için tas kebabı yemek tarifimiz.

MALZEMELER
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.

Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder