17 Kasım 2011 Perşembe

Çerkez Tavuğu Yemek Tarifi

Çerkez Tavuğu Yemek Tarifi
         Merhaba sevgili yemek tariflerinin takipçileri, zayıflamak isteyenler, hızlı kilo vermenin yollarını arayanlar kısacası sitemizi ziyaret eden bütün insanlar.Elimizden geldiğince sizlerle türk ve dünya mutfağından lezzetleri paylaşmaya çalışıyoruz.Bugün ki lezetimiz  Türk mutfağından seçme lezzetler dediğimizde listenin baş isimlerinden biri olabilcek bir lezzet.Çerkez tavuğu.Bu yemeğin adına neden çerkez tavuğu denildiğini her zaman merak etmişimdir :) Çerkez Tavuğu yemek tarifi aslında kısa ve oldukça uygulanması kolay bir tarifdir.Ama tabiki her yemekte olduğu gibi aşcının yeteneği ön planda.Çerkez tavuğu sevgi dolu sofralarınızı süslesin efendim.Bu yemekler bizde iken biraz zor ama genede hızlı kilo vermek isteyen ziyaretçilerimiz için Diyet yüzük (tıkla-incele)

MALZEMELER
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder