24 Ekim 2011 Pazartesi

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır?
           Merhabalar sevgili yemek severler, zayıflamak isteyeler, kilo vermenin yollarını arayanlar, google amcaya yemek tarifi soranlar buguün neşeli günümüz bugün sizler için güzelim yemek tarifleri paylaşmaya devam ediyoruz.Yemk yapmak sanattır yapılan yemeği afiyetle yemek ayrı bir sanat :) Yüzünüzde daimi gülücekler oluşsun mutluluk dolu sofralarda bir tutam sevgi ile süslenmiş yemekler sizleri bulsun diyorum ve bugünki yemeğimiz olan Fırında Tavuğu açıklıyorum.Hmm neden güzel gider yaaa canım çekti bunu kendimde yapıcam bugün :)

           MALZEMELER
8 parça tavuk eti
1 adet soğan
üç-dört diş sarmısak
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
kekik
3 adet defne yaprağı
kırmızı pul biber
ketçap
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.


           Bu yemekler karşısında kilo vermekte zorlanan ziyeretçilerimiz için Diyet Yüzük (tıkla-incele)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder