19 Ekim 2011 Çarşamba

Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün Nasıl Yapılır?

Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün
             Herkese merhabalar sağlıklı zayıflamak isteyenler, kilo vermek konusunda sıkıntı yaşayanlar, diyet yapmakta güçlük çekenler, yemek tariflerini uygulamak isteyenler yada böyle katagori ayrımı yapmayalım sevgili dünyanın sevgili sevgi dolu insanaları :) hoş geldiniz. Ben bu giriş yazılarını biraz fazla abartıyorum galiba :)  Her ne kadar diyet ve yemek tarifleri üzerine kurulsakta pek diyet taraftarı yemek tarifleri paylaştığımızı söylemiyeceğim :)  Amann herşey zayıf görünmek mi canım insan biraz da mutlu olmalı öyle değil mi buyrun efendim bugunde sizlerin bir tutam sevgi ile süslenmiş sofralarınız için hazırladığımız güzelim yemek tarifimiz Karamellize Elmalı ve otelenmiş Sülün..

            MALZEMELER
1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi


HAZIRLANIŞI
Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.
Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.

         Sevgili ziyaretçilerimiz siler için hazırladığımız bir yemek tarifmizin daha sonuna geldik :) Tv programı gibi oldu.Afiyet olsun efendim.Ben diyet yapmakta zorlanıyorum ama acilen kilo vermem grek diyenler için Diyet yüzük.

              DİYET YÜZÜK (TIKLA-İNCELE)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder