10 Ekim 2011 Pazartesi

Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?

                            Kayısı Marmelatı       Sanırım bizim sonumuzu küresel ısınma değil ama bu tatlılar getirecek:) Bizde bu mutfak bu tatlılar olduğu sürece bizim diyetler hep yanar demedi demeyin sevgili kilo vermek isteyen insanlar :)

       Osmanlı mutfağının bize sunduğu güzelim lezzetleirn sınırı yokki e nede olsa 600 senelik koca bir tarih.Ne yapıcaz ne yapıcaz aman boş verib ya hayata geliyoruz bir kere gül, eğlen bu hayat nasılsa biticek bu beden gidicek herkes neyin derdinde sanki :) Sanırım bunları kendimi rahatlatmak için söylüyorum :) Ama öyle demeyin ya herkes böyle çöp gibi dokunsan kırılacak kıvamda mı olmalı biraz da kilolu insanlar olsun.Ama obezite ile karıştırmayın bakın o daha farklı bir durum obezite seviyedindeki insaların kesinlikle tedavi olması taraftarıyım neyse Kayısı marmelatı işte arkadaşım ne uzatıyoruz afiyetle yiyin.

           MALZEMELER
850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın. Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin. Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın. Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin. Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın. Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.

       Herkese bir tutam sevgi ile mutlu mesut sofralarda tüketir umarm :) İçine bir tutam sevgi katarssanız eminim çevrenizdekilerede bir kaç birşey iletmiş olursunuz.Malum burası sağlıklı zayıflamak üzerine bir site diyet yapmak konusunda zorluk çekenlere diyet yüzğü (tıkla-incele) öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder