29 Ekim 2011 Cumartesi

Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?
       Evet zayıflamak isteyenler, yemek tariflerinin takipçileri sitemize hoş geldiniz. Yazılara başlarken böyle samimi bir giriş yapıyorum ama ziyeretçiyi rahatsız eder mi merak ediyorum.Ama samimiyet her zaman için daha iyidir diye düşünüyorum.

       Zayıflama sitesinden başladık böyle giderse anti zayıflama sitesi olacağız :) Bugunki yemek tarifimiz hamur işlerinden peynirli poağaça.Annelerimizden miras kalan en önemli lezzetlerden biridir peynirli poğaça.Altın günlerinin sabah kahvaltılarının en tanınan lezzetidiri diyebiliriz abartısız bakalım bu güzel lezzet nasıl yapılıyor.

 MALZEMELER
1 çaykaşığı zeytinyağı
200 gr ekmek hamuru
200 gr emmental peyniri
2 su bardağı süt

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

      Zayıflamak isteyen fakat diyet konusunda sıkıntı yaşayan sevigli ziyaretçilerimiz için diyet yüzük (tıkla-incele)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder