8 Ekim 2011 Cumartesi

Pekmezli İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pekmezli İncir Tatlısı

        Pekmezli İncir Tatlısı Yiyelim :)

    Tamam tamam itiraf ediyorum tatlılara karşı içimde inanılmaz bir his var :) Hemde bizim osmanlı mutfağının  tatlıları insanı resmen baştan çıkarıyor :)
Bakın mesela bu pekmezli incir tatlısı dediğimiz güzelim güzide tatlıya bakın nasılda insanı cezbediyor.Ama şimdi biz tatlı severlerin ne suçu var :)

     Osmanlı mutfağının en güzel tatlılarından biri olan pekmezli incir tatlısı ailenizle mutlu sofralarda size eşlik etmesi dileği ile bir tutam sevgi eşliğinde huzunuzda afiyet olsun efendim.

            Pekmezli İncir  Tatlısı 
MALZEMELER
2 su bardağı kuru incir
1 su bardağı bütün ceviz
4 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
Varsa: 3 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim.
Öte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım. Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım. Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim. Hep birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim. Sonra altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ilave edip, yine tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim.
Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım. Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. Reçel gibi ya da tatlı niyetine kullanabilirsiniz. Ani misafir gelince kullanabileceğiniz bir tatlıdır. Ama sakın ıslak kaşıkla bu tatlıyı almayın.. Hemen tatlının ağzında küflenme oluşur.

          Kilo vermek isteynler bizde bu tatlılar varken bizim işimiz zor :) bir gün diyete başlayıp ertesi gün bozarız.Ben diyet yapmayı başaramıyorum diyen kişilere diyet yüzüğü öneriyoruz. (tıkla-incele)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder