Kısır Tarifi |
Benim kişiliğimde çok büyük bir yeri olan kısırı kısaca tanımlamak gerekirse kıyma, bulgur, domates gibi güzelim yiyeceklerin bir araya getirilerek oluşturulan enfes bir Türk lezzeti olarak nitelendirebilirz kendisini.Özellikle ev hanımlarının altın günlerinde yegane dostu olarak başvurduğu bu güzide yemek eğer kıvamında yapılırsa komşuları çatır çatır çatlatır efendim :) Adı kısır kendisi problem doğurmakta bir hayli üremetmeye meyilli bu güzide yemek uğruna son lokma savaşı bile gerçekleşebilir :) Çocukların ve gençlerin ruhsal ve fiziksel sağlıklarının düzenli gelişmesi açısından haftada bir kez yemeleri tavsiye edilir.
MALZEMELER
500 Gr Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
500 Gr Köftelik bulgur
2 Adet orta boy soğan
2 Adet domates
1 Adet Maydanoz
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı)
Kimyon
Tuz
Karabiber
½ Demet taze soğan
GARNİTÜR İÇİN
1 Adet orta boy soğan
½ Demet maydanoz
2 Çorba kaşığı sumak
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile
ıslatıp 25-30 dakika bekletin.
Daha sonra kıymayı,ince ince doğranmış soğanları,domatesi,baharatları ve
salçayı katıp iyice yoğurun
Evet harika bir yemek tarimizin daha mutluluk kokan sofralarda huzur ve neşe kaynağı olması dileği ile unutmayın efendim yemek yapmak bir sanattır :) Diyet konusunda zorluk çeken ziyaretçilerimiz için diyet yüzük (tıkla-incele)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder